Lasagne
Dette trenger du:
4 gulrøtter
1/2 avokado
1/4 kålrot
1/2 paprika
10-15 cherry tomat
2 ts urtekrydder
1 fedd hvitløk
1 ss kokosfett feks. Cocosa
50 gram smør
2 ts fint rismel (annet gl.fritt mel kan også brukes)
3 dl grønnsakkraft el. vann
1 ts/terning buljong
1 dæsj soyafløte
salt og krydder
1 kork hvitvinseddik/eplesidereddik
evt. 1 pk hakket spinat og 1 ts malt muskatnøtt
1 pakke glutenfri lasagne plater
2 pakker fersk bøffel mozarella
500-600 g kjøttdeig
Steik kjøttdeigen i pannen med smør eller olivenolje.
Lag tomatsausen slik: Hakk gulrøtter og kålrot i små biter. Kok dem i ca 5 min. Tilsett paprika og cherry tomater, kok ca 3 min til. Sil av vannet. Ta til slutt i avokado, koksfett, krydder og hvitløk før du bruker stavmikseren og lager en god saus. Tilsett litt vann om du syns sausen er for tynn.
Bland kjøttdeig og tomatsaus.
Lag hvit saus slik:Smelt smøret i en kjele. Tilsett rismelet. Rør mens du tiletter vesken, soyafløte og buljong. Kok ett par minutter. Tilsett korken med eddik og avslutt med å smake til sausen med salt og krydder.
Om du ønsker en grønn vri på lasagnene anbefales å bruke 1 pakke hakket spinat, som du tiner i en kjele og blander sammen med den hvite sausen.
Kok lasagnsplater i en kjele med mye vann i ca to minutter. Framgangsmåte står på pakken.
Bruk en ildfast form og legg først kjøttdeig/tomatsaus, deretter lasagneplater også hvit saus. Gjør dette en gang til før du avslutter med fersk bøffelmozarella skjert fint i skiver.
Steikes midt ovnen på 175 grader i 20 minutter. Bør avkjøles litt før servering.
Server gjerne med salat, oljedressing og en toastet skive glutenfritt brød.