Kyllingfilèt mos og paprika
Du trenger til 4 personer
4 kyllingfiletèr
paprikakrydder
salt og pepper
hvitløk
Til søtpotetmos:
2 store søtpotet
1 persillerot
4 poteter
50 g smør
0,5-1 dl soyafløte
1 ss sitron
evt. litt vann
1 paprika
Slik gjør du:
Krydre filetètene med paprika, salt og pepper og hvitløk (helst fersk). Steik kyllingfilèter i pannen på sterk varme i ca 1 min på hver side med en god olivenolje eller smør. Smør en ilfast form med olivenolje og legg de forstekte filtène i formen.
Stekes midt i ovenen på 175 grader i ca 20 min. Når kyllingen er ferdig stekt la dem hvile i ca 10 min før servering.
Mens kyllingen er i ovnen lager du mos:
Kutt alle grønnsakene i biter og kok dem møre. Hell av vannet, tilsett smør, krydder og fløte. Bruk en stavmikser og kjør alt til det blir mos. Smak til med sitron og salt og pepper. Om du syns det er for lite væske i mosen, tilsett vann eller mer soyafløte.
Skjer paprika i strimler og wok dem/stek dem lett i pannen, rett før servering.