Eltefritt brød
Dette trenger du til 2 brød
600 g fint glutenfritt mel, feks Toro glutenfrie melblanding uten hvetestivelse
600 g grovt glutenfritt mel, feks: 400 g Toro grov melblanding, 2oo g Cornells melblanding
2 dl solsikke eller andre frø
1 ss honning
4 klyper grovt salt
8-9 dl vann
1/4 ts tørrgjær
2 ilfaste former med lokk, en leirgryte er helt super
Slik gjør du:
Bland alt sammen godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Dette brødet skal heve over lang tid i to etapper.La det stå til heving først i 8-10 timer på kjøkkenbenken, med hankle eller plast over. Hell deigen utover benken og og brett den over på midten ett par ganger før du lar den stå til heving ett par timer igjen.Deigen blir ganske løs etterhvert, men ikke fortvil – det blir bra til slutt!
Forvarm ovn og former på 250 grader. Ha deigen i de varme formene og steik dem i varmluftsovn i 30 min med lokk på 250 grader deretter av med lokket og steik videre på 200 grader i 15 min.
Velt brødene ut av formene og avkjøles på rist.