Oppskrifter

17.mai kake

strawberry

Glutenfri 17.mai kake

Du trenger:

4 egg

1 dl sukker

2 1/2 dl fint glutenfritt mel fra Toro el. tilsvarende

1/2 dl potetmel

2 ts bakepulver

1/2 ts fiberhusk

1 dl eplejuise

2 pk Soya kremfløte eller 1/2 pk Erlet fløteerstatning

friske jordbær

2 bananer

1 pk Oatly vanilje krem

evt. marsipan lokk (fåes kjøpt ferdig)

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland det tørre, sikt og vend dette inn i eggedosisen. Legg papir i en 21 cm form. Stekes på 160 grader i ca 40 min. Sjekk om kaken er ferdig med å stikke en kakepinne eller lignende gjennom kaken, det skal ikke henge noe igjen på pinnen når kaken er ferdig.

Avkjøl sukkerbrødet før du deler det i to med en skarp kniv. Dynk kakebunnene med eplejuise. Mos bananene og legg dette på kakebunnen sammen med friske jordbær og vaniljekrem. Ta den andre kakebunnen og legg denne oppå. Dekk kaken med Soya krem fløte/Erlet eller mer vaniljekrem. Pynt gjerne kaken med marsipanlokk. Denne kaken er noe syrlig, om du vil ha en søtere smak på kaken, kan du bruke jordbærsyltetøy i stedenfor friske jordbær el.

Soya krem fløte, erlet fløteerstatning og Oatly vanilje krem fåes på velassoterte matbutikker.

Pynt kaken med det du liker!

Adresse

  • Bøgata 36
    3800 Bø i Telemark

Kontakt oss

  • 35 29 39 40
  • post@bonushelsekost.no

Åpningstider

Man-Fre 9 - 19
Lørdag 10 - 16

Følg oss