Oppskrifter

Linsekaker

vegetariskLinsekaker_medium

Du trenger:

til 4 personer

250 g grønne linser

1 egg

salt og pepper

olje og cocosa eller smør til steking

evt grønnsaker og brun saus som tilbehør

Slik gjør du:

Legg linsene i bløt over natten eller mer. Bytt vann ett par ganger, pass på at linsene er dekket med vann.

Hell av vannet og kjør linsene i foddprosessor eller blender. Ha i vann , ca 2 dl – tilsett mer om det trengs, blandingen skal få en grøtete konsistens. Tilsett ett egg og smak til med salt og pepper. Om du ikke vil bruke egg kan du bruke potetmel 2-3 ss.Lag kaker eller tynne «burgere» i stekepannen. Stek dem gylne på begge sider.Ekstra godt blir du om du bruker både olivenolje og smør eller cocosa i pannen.

Serveres med kokte grønnsaker, kokte poteter, stekt løk og brun saus. Eller du kan bruke den i burgerbrød sammen med friske grønnsaker og salat. Eller på en brødskive som deilig, sundt pålegg.

Linsekakene holder seg godt i kjøleskap. Om du vil kan du fryse ned farsen og ta den opp en dag du trenger en rask løsning på middagen.

Adresse

  • Bøgata 36
    3800 Bø i Telemark

Kontakt oss

  • 35 29 39 40
  • post@bonushelsekost.no

Åpningstider

Man-Fre 9 - 19
Lørdag 10 - 16

Følg oss