Oppskrifter

Lasagne

Hjemmlaget lasagne med tomatsaus, kjøttdeig og hvit saus.Plates of lasagna

Dette trenger du:

Til tomatsaus:

4 gulrøtter

1/2 avokado

1/4 kålrot

1/2 paprika

10-15 cherry tomat

2 ts urtekrydder

1 fedd hvitløk

1 ss kokosfett feks. Cocosa

 

Til hvit saus:

50 gram smør

2 ts fint rismel (annet gl.fritt mel kan også brukes)

3 dl grønnsakkraft el. vann

1 ts/terning buljong

1 dæsj soyafløte

salt og krydder

1 kork hvitvinseddik/eplesidereddik

evt. 1 pk hakket spinat og 1 ts malt muskatnøtt

1 pakke glutenfri lasagne plater

2 pakker fersk bøffel mozarella

500-600 g kjøttdeig

Steik kjøttdeigen i pannen med smør eller olivenolje.

Lag tomatsausen slik: Hakk gulrøtter og kålrot i små biter. Kok dem i ca 5 min. Tilsett paprika og cherry tomater, kok ca 3 min til. Sil av vannet. Ta til slutt i avokado, koksfett, krydder og hvitløk før du bruker stavmikseren og lager en god saus. Tilsett litt vann om du syns sausen er for tynn.

Bland kjøttdeig og tomatsaus.

Lag hvit saus slik:Smelt smøret i en kjele. Tilsett rismelet. Rør mens du tiletter vesken, soyafløte og buljong. Kok ett par minutter. Tilsett korken med eddik og avslutt med å smake til sausen med salt og krydder.

Om du ønsker en grønn vri på lasagnene anbefales å bruke 1 pakke hakket spinat, som du tiner i en kjele og blander sammen med den hvite sausen.

Kok lasagnsplater i en kjele med mye vann i ca to minutter. Framgangsmåte står på pakken.

Bruk en ildfast form og legg først kjøttdeig/tomatsaus, deretter lasagneplater også hvit saus. Gjør dette en gang til før du avslutter med fersk bøffelmozarella skjert fint i skiver.

Steikes midt ovnen på 175 grader i 20 minutter. Bør avkjøles litt før servering.

Server gjerne med salat, oljedressing og en toastet skive glutenfritt brød.

Adresse

  • Bøgata 36
    3800 Bø i Telemark

Kontakt oss

  • 35 29 39 40
  • post@bonushelsekost.no

Åpningstider

Man-Fre 9 - 19
Lørdag 10 - 16

Følg oss