Oppskrifter

Kokosboller

kan lages uten sukker Kokosboller_medium

Du trenger:

4 eggehviter

2 dl tagatesse ( 4 dl sukrin melis/ 4 dl rårørsukker)

6 plater gelatin

150 g mørk sjokolade, minimum 70 % kakao

50 g Cocosa Extra Virgin

1 pose kokos

Slik gjør du:

  1. Visp eggehvitene stive og dryss i litt og litt tagatesse eller anne søtning under vispingen.
  2. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i minimum 5 minutter før du smelter den i 0,5 dl kokende vann. Rør med en gaffel til gelatinen er oppløst.
  3. Tilsett den oppløste gelatinen i eggehvitene i en stråle mens kjøkkenmaskinen/foodprosessor visper på middels intensitet. Visp i ca 5 minutter.
  4. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut kokosboller i ønsket størrelse. Boller kan også lages ved å bruke to skeier. Bollene settes på en bakeplate med bakepapir.
  5. La bollene stivne før du smelter sjokolade og Cocosa over vannbad.
  6. Dypp bollene i sjokolade, deretter i kokos.
  7. Bollene avkjøles før servering.

Adresse

  • Bøgata 36
    3800 Bø i Telemark

Kontakt oss

  • 35 29 39 40
  • post@bonushelsekost.no

Åpningstider

Man-Fre 9 - 19
Lørdag 10 - 16

Følg oss