Oppskrifter

Frokostbrød for alle

Frokostbrød????????

5 dl vann

5 dl havremelk (kan ersattes med annen melk eller vann)

1 pk gjær

3 strøkne ss fiberhusk

2 ss agave sirup

500 g semper grov melmix

250 g jyttemel

1 ½ ts salt

1 ts bakepulver

1 dl olje eller cocosa pure

 

Løs fiberhusk, sirup og gjær opp i lunket vann og la det svelle i 5 min. Tilsett det tørre. Ha i oljen til slutt. Puttes i form og hever i formen i 30 min – 1 time. Lag mønster med gaffelstikk så kan du hindre at skorpa sprekker. Brødene pensles og stekes på 180 grader i ca 45 – 60 minutter. Brødet skal bli gyldent både over og under. Avkjøles på rist.

Oppskriften gir ett stort brød ( da må du regne litt lenger steketid) eller 2 mindre brød.

Om en vil variere smaken litt kan man tilsette 2-3 revne gulrøtter eller krydder som basilikum og oregano.

Veldig godt brød som anbefales å lage om kvelden for så å spise til frokost.

Adresse

  • Bøgata 36
    3800 Bø i Telemark

Kontakt oss

  • 35 29 39 40
  • post@bonushelsekost.no

Åpningstider

Man-Fre 9 - 19
Lørdag 10 - 16

Følg oss