Oppskrifter

Cornells Knekkebrød

Lett å lage og smaker herlig!Cornells-Knekkebroed_medium

Dette trenger du

* 1 pose Cornells Alternativ, mel- og frøblanding, Grov (750 g)
* 6 dl vann (fingervarmt)
* 1 dl olje
* 2 ts salt

Slik gjør du

1. Bland ingrediensene godt sammen
2. La deigen hvile 5-10 min
3. Tynne sprø knekkebrød deles deigen i 3 deler og form deigen til en firkant midt på stekebrettet med bakepapir under
4. Tykkere knekkebrød kan deigen deles i 2 og steketiden bør være lavere og lengre steketid.
5. Legg bakepapir over og rull deigen ut med en bakerulle
6. Det er viktig at deigen får jevn tykkelse
7. Fjern bakepapiret øverst og del forsiktig i jevne ruter ca 16 stk (ikke skjær helt igjennom)
8. knekkebrødene prikkes lett med gaffel før de settes i ovnen
Ett brett stekes nederst i ovnen i 40 minutter ved 1800. Ved flere brett kan det være smart å bytte om på brettene etter halv tid og steketiden blir lengre. Uten varmluft stekes knekkebrødene ved ca 1800 – 2000 i 45-60 min. Avpass steketid og temperatur til din ovn temperatur.
Knekkebrødene skal være pent brune og gjennomstekt når de ferdige. Avkjøles på rist, vær sikker på at de er helt kalde før de legges i boks. Unngå oppbevaring sammen med ferske brødvarer. Knekkebrødene kan oppbevares i lang tid.

Flere oppskrifter med Cornells melblandinger finner du på www.cornells.no

Ønsker du å se hvordan du lager knekkebrød i bilder kan du sjekke ut denne oppskriften: Knekkebrød med chia frø

Adresse

  • Bøgata 36
    3800 Bø i Telemark

Kontakt oss

  • 35 29 39 40
  • post@bonushelsekost.no

Åpningstider

Man-Fre 9 - 19
Lørdag 10 - 16

Følg oss